Rols de gènere
Ens recorda que la nostra societat no és igualitària i per tant s’ha d’estar constantment alerta. En molts països la figura de la dona i l’home continuen sent determinades per certs estereotips sexistes. Sovint a la dona se la defineix sota la imatge de bellesa física i que ha de mostrar els seus sentiments. En contra, la figura de l’home es caracterirtza per no manifestar en públic les emocions, i amb una marcada imatge de poder i autoritat .
Si et poses a pensar te'n adones que ja de petits els estereotips estan presents en la teva vida. Sovint a més d’un se li passarà pel cap que quan era petit o petita et feien jugar a pilota o a nines segons si eres home o dona.
Diàriament ens trobem amb un munt de situacions que ens remeten als estereotips a través de mitjans de comunicació, publicitat, a la feina, etc.
Bona tarda Carme,
ResponEliminaEstic d'acord amb tu, és més, actualment els estereotips de gènere segueixen molt vius especialment en els mitjans de comunicació. Quants de nosaltres avui en dia encara no faríem un somriure en veure dos nois joves discutint sobre la seva vitroceràmica, o un home gras posar-se "somatoline" a la seva panxa. Perquè en els anuncis de rentavaixelles o altres electrodomèstics qui l'utilitza és una dona i qui vé a arreglar-lo és un home? Perquè no podria ser a l'inrevés?.
Canviar aquests estereotips segueix sent difícil, però no per aquest motiu podem eludir el deure moral de posar-ho a la pràctica.
Salutacions.
Roser.
Gràcies per les teves aportacions.
ResponEliminaCarme
Hola Carme,
ResponEliminaEstic d’acord amb tu, encara queda molta feina per fer. Tenim dones formades que no cobren els mateix sou que els seus companys del seu nivell, les tasques domèstiques encara no es comparteixen al 100% i la criança i cura dels fills recau bàsicament a la dona, entre d’altres coses, però encara que sigui molt a poc a poc, les coses van canviant. La societat va entenent que per una igualtat entre homes i dones tots hem de posar de la nostra mà, sense oblidar, això si que homes i dones som diferents amb molts àmbits, molts cops no tenim els mateixos interessos o inquietuds. Jo realment crec que necessitem el reconeixement social que ens porti a una igualtat sincera i real , però sense perdre allò que ens caracteritza i ens defineix com a dona o com a home. Els meus germans jugaven amb cotxes, jo també, però m’agradava més jugar amb nines i no per això m’he d’avergonyir, lo important és tenir l’opció tant d’una cosa com de l’altre.
Salutacions,
Xell